Снимка: vmro.bgУвеличение на доходи и пенсии, ръст на минималната и средната

...
Снимка: vmro.bgУвеличение на доходи и пенсии, ръст на минималната и средната
Коментари Харесай

ВМРО и КНСБ: Имаме сериозни съвпадения във визията за доходите

Снимка: vmro.bg

Увеличение на приходи и пенсии, растеж на минималната и междинната работна заплата, отбрана на българската промишленост, българския служащ и родното произвеждане във всеки бранш, отпор на подмяната на историята и въвеждане на безвъзмездни учебници за всички български възпитаници. Около тези правила се сплотиха Вътрешна македонска революционна организация и КНСБ по време на срещата, която синдикатът провежда с главните политически партии. Лидерите на двете обединения установяваха още при започване на срещата, че са налице базисни съвпадения сред програмата на Вътрешна македонска революционна организация и Меморандума на КНСБ за развиването на страната през идващите четири години.

Ние с КНСБ от доста години поддържаме един естествен разговор и си знаем вижданията. От този меморандум виждаме едни доста съществени съвпадения във визията и във връзка с минималната работна заплата, и във връзка с междинната работна заплата, тук нашите калкулации са с няколко лв. разлика, съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Съвпадението във визията на партията за междинна работна заплата в края на идващия мандат е съвсем на 100% – войводите оферират нейният размер да бъде 2500 лева, а синдикалистите – 2462 лева. 

В тази област ние вървим в една посока. И това е разумно, тъй като един профсъюз да се грижи да трудещите се хора, до момента в който идеологията на една политическа групировка като Вътрешна македонска революционна организация изважда на напред във времето полезността, наречена българин, а не някаква измислена евро- или атлантическа, или евразийска, и всевъзможни други полезности, разяснява Каракачанов. Посоката, в която мислим, е една и съща, заключи той за идентичните визии за растежа на приходите. 

Необлагаемият най-малко е една рационална мярка, както и позицията на КНСБ във връзка с намаляването на Данък добавена стойност на 15%, счита още водачът на Вътрешна македонска революционна организация. Двете организации намират съвпадане и в позициите за покачване на компенсацията за втората година от майчинството, което синдикатът предлага да бъде в размер на 60%. 

Каракачанов уточни, че на този стадий войводите няма да поддържат само предлагането на синдиката за въвеждането на налог облага на 15%. Защото това ще провокира реакция, която не знам дали няма да вкара част от този бизнес назад в сивия бранш, стимулира опасенията си Каракачанов. 

Той посочи, че би трябвало да се работи за премахването на административния рекет над бизнеса. Докато няма ясно изразена воля да се спре с разделянето на бизнеса на наши и Ваши, на червени и сини, не налог 15%, нулев налог да сложиш, непозната инвестиция няма да пристигна, поради административно-партийния нарцисизъм и администрация, добави той. На бизнеса би трябвало да се гледа като на златна кокошка – да го къткаш, да го гледаш, да го храниш, а той да ти снася златните яйца, заключи водачът на Вътрешна македонска революционна организация. 

Каракачанов призна, че би трябвало да бъде чута експертизата на синдиката, който не утвърждава предлаганото от редица партии преизчисляване на пенсии с аргумента, че това ще унищожи пенсионния модел и ще демотивира хората да внасят осигуровки. Да има годишно нарастване на пенсиите с към 15%, като никога механизмът не трябва да бъде преизчисляване на пенсиите, това е най-голямата нелепост, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на срещата. Той се аргументира с това, че при сходен метод 1,2 млн. пенсионери ще получат нула нарастване на пенсиите, а единствено другата половина от хората в третата възраст ще бъдат удовлетворени. Затова КНСБ вижда правдивост в метода с увеличението на коефициента на всяка година стаж в персоналната формула на всеки пенсионер съгласно направените години и приход, върху който се е осигурявал.

Посоката ни е една и съща – увеличение на приходите на българските пенсионери, заключи той и подсети, че нарастването на минималната пенсия за стаж и възраст на 300 лева беше един изискуем жест към хората. Въпросът за пенсиите е доста противоречив – по какъв начин да осигурим най-справедливо повишение на пенсиите. Едната група експерти го виждат като преизчисляване, аз съм податлив да се доверя на Вашата експертиза, обърна се Каракачанов към водача на синдиката. Въпросът е по какъв начин да го създадем по най-справедливия метод и да не банкрутира фискът, акцентира водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Въвеждането на необлагаемия най-малко и намаляването на Данък добавена стойност на 15% са рационални оферти, счита още Каракачанов във връзка концепциите на синдиката, заложени в меморандума.

Каракачанов показа и желанието на Вътрешна македонска революционна организация за въвеждане на ваучери за медикаменти до 70 лева на тези пенсионери, които нямат странични приходи, само че които са в тежко здравословно положение, както и ваучери до 100 лева за всеки български жител, с цел да почива в български курорти и да се подкрепи туристическият отрасъл.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация получи възторженостти от ръководителя на СБУ Янка Такева за свършеното в областта на образованието с нарастването на учителските заплати и отстояването на патриотичното образование в учебно заведение. Моите поздравления за всички Вас – през тези четири години доказахте, че сте един доста правилен съдружен сътрудник и всичко, което обещахте се извърши, обърна се към Каракачанов тя. Такева моли за въвеждане на безвъзмездни учебници за учениците до 16 година, както е записано в Конституцията, само че действително не е по този начин. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация репликира, че партията възнамерява безвъзмездни учебници освен до 16 години, а до завършването на учебно заведение – за всички деца от 1 до 12 клас.

Янка Такева насочи зов и за решаването на казуса с проучването на история в учебно заведение. Много е сериозен казусът с образователните проекти по история. Не може в историята за 6 клас и за 11 клас да споделяме, че с помощта на наличието на нашите съседи ние сме си обменяли опит по отношение на обичаите, което е тъпо, възмути се лидерката на СБУ към КНСБ. Толкова е смешно, ставаме за смях и пред Европа, българският преподавател не го преподава, само че го написа в учебниците, оплака се Янка Такева. Направиха белята с учебниците и доста разчитаме на вас, потърси помощ лидерката на учителския профсъюз.

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация беше безапелационен, че партията ще упорства, в случай че още веднъж е в ръководството, да има заместник-министър с сектор точно приблизително обучение, а личността да бъде разисквана дружно със СБУ, с цел да бъде той и експерт, и родолюбец.

Учебните проекти по история са огромен проблем, точно МОН и общественото министерство са най-вече атакувани от соросоидните структури. Всяко нещо беше огромна борба – да увеличим часовете по военно образование, часовете за патриотично образование. Имаш възприятието, че си против чужденци, назначени от Али паша, разкри Каракачанов за съпротивата в тези браншове. Войната се печели в класната стая, както е споделил Бисмарк. Аз ултиматуми на това държавно управление не съм поставял до момента, само че идващия мандат ще желаеме зам.-министъра да бъде посочен от нас, тъй като ми омръзна да ме лъжат. Защото едни служители там се хранят от всякакви проектчета и не ги интересуват българските деца, заключи водачът на Вътрешна македонска революционна организация. 

В срещата с управлението на КНСБ участваха и зам.-министърът на труда и обществената политика и лидер на листата в Перник – доктор Султанка Петрова, лидерът на две листи на Вътрешна македонска революционна организация – в Пловдив и Стара Загора, Александър Сиди, както и евродепутатът и лидер на листите в Бургас и Благоевград Ангел Джамбазки, който изясни за какво войводите са против „ зелените талибани “, подготвени под оправданието за „ Зелената договорка “ да закрият цели промишлености и да оставят хиляди безработни. То е нещо сходно на Истанбулската спогодба – пази се добра идея против принуждение над дами и деца, само че се прокарва друго. И при „ зелената договорка “ се споделя – желаеме понижаване на излъчванията и декарбонизация, само че стъпките са към деиндустриализация, безапелационен беше Джамбазки, написа vmro.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР